Roger van de Velde - Herdenking en evocatie van een groot schrijver

Dinsdag 2 juni, om halfacht in GC De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel. Toegang vrij!

Programma

  • Erik Vlaminck: “het levensverhaal van een integer mens”
  • Voordracht van een kortverhaal van Roger van de Velde
  • Fons Lanslots: Roger van de Velde, Vrijzinnig Humanist, over zijn journalistiek werk
  • Receptie

Over de gastsprekers

Erik Vlaminck (Kapellen, 2 juli 1954) is roman- en theaterauteur. Hij leidde de Antwerpse SchrijversAcademie en de Vlaamse Auteursvereniging en hij is voorzitter van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. Als theaterauteur bracht Erik Vlaminck met zijn stuk ‘Van de Velde J’aimerais mieux de bouche vous le dire’ (2012) de onterecht vergeten Antwerpse schrijver Roger Van de Velde terug onder de aandacht.

Fons Lanslots (Hoogstraten, 2 maart 1954) is vertaler, milieuactivist. Hij woonde elf jaar in Oaxaca, Mexico, waar hij een serie kortverhalen van Roger van de Velde in het Spaans vertaalde. Hij schreef de biografie voor het Nationaal Biografisch Woordenboek van België.

Een activiteit voor oude snoepers en jonge nieuwsgierigen, dinsdag 2 juni, om halfacht in De Markten.
GC De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel.

toegang vrij!

Contact en inschrijving: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 02 242 36 02

Organisatie: HVV/HV Brussel i.s.m. huisvandeMens Brussel, August Vermeyelenkring Brussel, Willemsfonds Brussel, Uitstraling Permanente Vorming en GC De Markten.

14-11-2015